Voorstelling
Kalender vergaderingen
Aktiviteiten
Lidmaatschap

Permanente kwaliteitszorg - stuur ons Uw commentaar en suggesties via dit formulier (klik hier om te openen)

 

Vzw BVOOG…… Wie zijn wij ?

De Belgische Vereniging voor Overdruk- en OnderwaterGeneeskunde werd in 1985 opgericht door Michel Goldstein, Robert Lambotte, Marcel Patte en Willy Wellens met als doel de wetenschappelijke kennis over sportgeneeskunde, meer in het bijzonder de duikgeneeskunde, te verspreiden in België.

Onze vereniging stelt zich als doel: het verspreiden van wetenschappelijke informatie, het bevorderen van de wetenschappelijke vooruitgang en het organiseren van onderricht in de duik- en de hyperbare geneeskunde.

Alle medische aspecten van druk en drukveranderingen komen in aanmerking. Onze vereniging is sinds haar oprichting aktief op verschillende terreinen:

Terug

 

Kalender van de vergaderingen

Ieder jaar stelt de Belgische Vereniging voor Overdruk- en Onderwatergeneeskunde U vier wetenschappelijke dagen voor.

Elke wetenschappelijke dag bestaat uit presentaties in de voormiddag en een workshop in de namiddag.
Afhankelijk van het thema van de dag zullen specialisten U de medische en technische aspecten van hun vakgebied toelichten.
Een gedetailleerd programma zal U toegestuurd worden voor elke vergadering.
De wetenschappelijke dagen zijn open voor alle artsen (duiker of niet), gevorderde duikers, duikschoolverantwoordelijken, ...

COVID-19: Gezien de evolutie van de pandemie, heeft de beheerraad van de BVOOG er de voorkeur aan gegeven, elke wetenschappelijke vergadering gepland voor 2020 uit te stellen. Voor 2021 zullen de volgende data voorgesteld (onder voorbehoud van de evolutie van de COVID-19 pandemie).

Data en thema van de volgende geplande vergaderingen:

De leden van de BVOOG krijgen een uitnodiging per e-mail, 3-4 weken voor iedere vergadering.

"Turn the tide on plastic": om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de plastic afvalberg, breng Uw eigen mug (voor koffie) of glas (voor frisdrank en wijn) mee naar de vergadering. De leden van de BVOOG krijgen bij de eerste wetenschappelijke vergadering van het jaar hun mug of glas met "BVOOG-actie"-logo (zie hiernaast) !

Terug

 

Aktiviteiten in het verleden…

1. Conferenties over de volgende themas :

2. Colloquia en consensus-statements

3. Bezoeken

4. Publicaties

Terug

 

Lidmaatschap

Indien U in de loop van dit jaar gecertifieerd bent als duikerarts (EDTC/ECHM Level 1 Medical Examiner of Divers) aan de VUB, ULB of via de Scott Haldane Foundation, kan U voor de rest van dit jaar gratis lid worden van de BVOOG én genieten van de 10% korting op het lidmaatschap van de EUBS. Nadat U zich aangemeld heeft op de website van de EUBS (zie hierboven) kan U onmiddellijk online betalen.

Terug

Onthaalpagina